Slovenci ne mogu bez Dončića, Wilbekin i društvo razbili Ukrajinu

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Slovenci ne mogu bez Dončića, Wilbekin i društvo razbili Ukrajinu

Edmir Škorić

Slovenački košarkaši izgubili su prvu od dva posljednja meča u prvom dijelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Slovenci su bez Luke Dončića odmjerili snage sa Špancima, koji su u Stožicama slavili sa 83:72.

Gosti su bar djelimično uspjeli da se revanširaju Slovencima za poraz u polufinalu Eurobasketa, ali sada nije bilo ni Gorana Dragića, niti Dončića, Randolpha...

Jaka Blažić i Vlatko Čančar su ubacili po 18, odnosno 17 poena u timu Slovenije, koja u nedjelju igra protiv Crne Gore, a pobjedm bi prošla dalje.

Joaquin Colom je kod Španaca bio najefikasniji sa 16 poena, dok je Jaime Fernandez ubacio 11, a po 10 Juan Hernangomez i Sebastian Saiz.

Turska je u Ankari sa 80:66 bila bolja od Ukrajine uz 21 poen Furkan Korkmaza, dok je 20 poena dodao Cedi Osman, a 13 Scottie Wilbekin. Sergii Gladyr je ubacio 17 kod poraženih gostiju.

Nakon pet kola Turska, Ukrajina i Latvija imaju po osam bodova, posljednja je Švedska sa šest bodova, nakon što ju je večeras Latvija pobijedila u gostima sa 82:72.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Grci su sa 96:78 razbili Izrael u gostima i s prvog mjesta idu dalje, a Izrael ostaje na sedeam bodova, dok Estonci imaju bod manje i utakmicu manje. Zadnja na tabeli je Velika Britanija sa četiri boda.

Litvanci su u grupi C upisali petu pobjedu u petom meču i idu dalje, dok će drugo mjesto pripasit Mađarskoj nakon pobjede na Kosovu. Mađari imaju 3-2 omjer, a Poljaci 2-3. Otpisanna već sada je selekcija Kosova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti