KK Crvena zvezda je šampion ABA lige!
Foto - ABA

Savladali Budućnost u petoj utakmici finalne serije

KK Crvena zvezda je šampion ABA lige!

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde osvajači su ovosezonskog izdanja ABA lige. Beogradski tim je u petoj utakmici finalne serije na svom parketu pobijedio podgoričku Budućnost rezultatom 67:60 i sa ukupnih 3-2 došao je do petog naslova najbolje ekipe regiona.

Dosta čvrsto se igralo od samog početka ovog susreta. Odbrane su dominirale, a nakon deset minuta igre košarkaši Zvezde su imali poen prednosti, 15:14.

Zvezda je bila ta koja je kontrolisala rezultat u drugoj dionici. Razlika išla do maksimalnih plus sedam, ali i dalje se igralo dosta čvrsto i bez previše poena.

Domaći tim je na odmor otišao sa solidnih pet poena prednosti (33:28), ali bilo je jasno da nas u nastavku čeka još dosta uzbuđenja.

Crvena zvezda je i u trećem periodu bila ta koja je imala konstantno vodstvo. Budućnost je hvatala priključak, ali nije uspjela da napravi neku seriju poena kojom bi preuzela vodstvo na ovom meču.

Nakon 30 minuta igre Zvezda je imala prednost od četiri poena (53:49), ali Budućnost je jednostavno činila premalo u napadačkom dijelu igre da bi se nadala pobjedi.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Igrači Zvezde su bez većih problema do kraja utakmice zadržali prednost i osvojili su petu titulu najboljeg tima regiona.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Landry Nkoko sa 17 koševa, Jordan Lloyd je dodao 15, dok je kod Budućnosti Justin Cobbs ubacio 21 poen.

Top Komentari

Realist
Čišća je titula Borca u BiH nego ova Zvezdina u ABA ligi.
4 8
Sierra_Leone1946
Zasto mi je ovo notifikacija?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi