Mađioničar Teodosić donio Zvezdi veliku pobjedu protiv Bayerna

Euroliga

Mađioničar Teodosić donio Zvezdi veliku pobjedu protiv Bayerna

E. Škorić

Košarkaši Crvene zvezde imali su težak meč u šestom kolu Eurolige protiv Bayerna, a domaća ekipa slavila je sa 74:68.

Zvezda je u rezultatskoj krizi, imala je dva vezana poraza od gradskog rivala Paritzana, pa je pod pritiskom ušla u duel sa njemačkim velikanom.

Domaći tim je bolje krenuo u sam duel, ali je ipak Bayern otišao na prvu dvominutnu pauzu sa plus 7, pošto je bilo 19:12.

Gosti su imali i +9 tokom druge dionice, ali je na poluvremenu u ne baš efikasnom duelu bilo 33:35. No, treća četvrtina je bila pravi košmar za crveno-bijele, pa su gosti iz Minhena uspjeli da odu i na +14.

Dugo je Bayern imao dvocifrenu prednost protiv Zvezde, ali je krajem treće četvrtine Zvezda smanjila na tri razlike, a pred ulazak u zadnju dionicu Bayern je vodio 59:53.

Na krilima navijača Zvezda početkom zadnje dionice dolazi do preokreta, a pet minuta prije kraja došla je na plus pet (65:60).

U samoj završnici meča ništa nije bilo odlučeno. Bayern je konstantno držao priključak za Zvezdom, a na tri minute do kraja Teodosić pogaža važnu tricu za 68:64. Bavarci su vezali četiri poena i došli do izjednačenja.

Zvezda je uspjela u jako neizvjesnoj završnici doći do pobjede. Dos Santos Yago je trojkom za 72:68 riješio pitanje pobjednika.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sve u svemu, važna pobjeda Zvezde, druga u Euroligi ove sezone, te prekid negativne serije od čak šest poraza.

Briljirao je Teodosić koji je ubacio 16 poena, ali ima i čak 11 asistencija te je definitivno bio ključni čovjek u trijumfu Zvezde. Osim njega, dvocifreni kod Zvezde bili su još Mitrović i Napier sa po 11 poena. Kod Bayerna Edwards je ubacio 16, a Bolmaro i Bonga po 12 poena. Ibaka je ubacio 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi