Luka Ašćerić MVP 19. kola ABA lige, Edin Atić najbolji skakač kola
Ašćerić je bio i najefikasniji igrač kola

Igraču Mege je malo nedostajalo da ostvari triple-double

Luka Ašćerić MVP 19. kola ABA lige, Edin Atić najbolji skakač kola

S. Pašalić

Košarkaš Mega Bemaxa Luka Ašćerić proglašen je za MVP 19. kola ABA lige.

Ašćerić je u pobjedi Mege protiv Krke od 80:71 postigao 24 poena, dodao je devet skokova, isto toliko asistencija, a upisao je i jednu blokadu. Na terenu je proveo 29 minuta i sakupio 35 indeksnih poena. Osim toga on je bio i najefikasniji igrač kola.

Pored Ašćerića koji je bio najbolji u postizanju poena u ovom kolu, još tri igrača su se izdvojila u drugim kategorijama.

Tako je bh. košarkaš Edin Atić sa 10 skokova bio najbolji skakač kola, Elex Renfroe je bio najbolji asistent kola sa čak 11 asistencija, a Bandja Sy je imao najviše ukradenih lopti i sakupio ih je 6.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije