Velika pobjeda Crvene zvezde nad CSKA nakon produžetka

Drugi trijumf Beograđana nad Moskovljanima u Euroligi

Velika pobjeda Crvene zvezde nad CSKA nakon produžetka

Košarkaši Crvene zvezde napravili su veliki podvig pobijedivši večeras na svom parketu moskovski CSKA u 5. kolu Eurolige rezultatom 86:84.

Sjajna utakmica viđena je u beogradskoj dvorani 'Aleksandar Nikolić'.

Crvena zvezda sjajnim je drugim poluvremenom anulirala prednost i igru CSKA koji su Rusi imali u prvom dijelu utakmice i kada se sve sabere i oduzme zasluženo slavila protiv favoriziranog sastava iz Moskve. Rusi su u prvom poluvremenu kontrolirali, igru, rezultat, imali i 10 poena prednosti, no nekako se beogradski tim doveo u red i prednost CSKA sveo do poluvremena na -8.

Počela je Zvezda obranom lomiti Moskovljane u izrazito neefikasnoj 3/4 i to nakon što je CSKA uspio otići na rekordnih + 14, a u posljednjem periodu sjajnim napadom izboriti produžetak protiv sjajnog tima (još uvijek) prvaka Europe. Sjajni Loyd, ali i junak iz drugog plana Jagodić Kuridža držali su Beograđane u ovom susretu i pomogli domaćim da izbore produžetak u kojem su prikazali više želje i kvalitete i izborili ovu nevjerojatno važnu pobjedu. Fantastični Loyd bio je najbolji s 31 poenom, Walden je dodao 12, a Jagodić Kuridža 11 uz 6 skokova. Treba spomenuti da su Kuridžini poeni, većina njih, došli u trenutcima kada je Crvena zvezda sustizala prednost CSKA. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Moskovljana je briljirao Daniel Hackett s 29 poena i indeksom korisnosti od čak 39, no ni to nije bilo dovoljno za trijumf. Pratio ga je Clyburn s 18 koševa a podbacio je Mike James sa samo 9 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi