Pobjeda Igokee nakon triler završnice u Novom Mestu
Foto: KK Krka

Bh. predstavnik slavio protiv Krke

Pobjeda Igokee nakon triler završnice u Novom Mestu

Košarkaši Igokee odnijeli su vrijedne bodove iz Slovenije pobijedivši u Novom Mestu neugodni sastav Krke sa 70:69.

Otvorio je bh. prvak bolje ovaj susret, poveo i sa 8 razlike, no uporni Slovenci nisu se dali i stalno su se približavali Igokei na 2,3 poena zaostatka. 

Tvrda i neizvjesna košarka obilježila je ovaj susret, a nastavilo se sve do posljednjih trenutaka kada su oba tima imali svoje šanse da slave pobjedu. U posljednjih par minuta prednost je išla s jedne na drugu stranu. Pri rezultatu kojim je završena utakmica naš Edin Atić šutirao je dva slobodna bacanja za +3 no promašio je oba, ali se iskupio skokom u napadu, no ni kasniji napad Igosi nisu realizirali pa je Krka imala napad za pobjedu. Srećom po izabranike Dragana Bajića Stipčević je promašio šut, a gosti nisu uspjeli iskontrolirati skok. Međutim, Krki je ostalo samo 3 desetinke za napad iz čeonog auta koji nisu uspjeli realizirati pa je Igokea slavila veliku pobjedu.

Jovanović je bio najbolji pojedinac kod pobjedničkog tima s 19 poena a Pot je dodao 12. Atić je ubacio 5 koševa. Kod Krke je 14 koševa ubacio Škifić a Stipčević 11. Adin Vrabac dodao je 6 za 21 minutu na parketu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti