Crvena Zvezda nemoćna protiv Efesa

Turski tim melje sve pred sobom

Crvena Zvezda nemoćna protiv Efesa

Košarkaši Anadolu Efesa nastavili su svoj pobjednički niz i u 22. kolu Eurolige savladavši večeras u Štark Areni Crvenu Zvezdu 85:78. 

Turski tim došao je do pobjede mnogo lakše nego govori konačnih +7 s kojih je završena ova utakmica. 

Efes je od samog starta nametnuo svoju igru koja mu je i donijela uvjerljivo prvo mjesto na euroligaškoj ljestvici i epitet sigurno zasad najbolje ekipe u Europi. Sjajna obrana i fantastično kontroliran napad kojim je dirigirao maestralni Larkin donijeli su +21 Efesu već na poluvremenu. 

Posao je već tada bio završen za Ergina Atamana, pa su gosti u drugom poluvremenu popustili, dok je Zvezda nastojala izbrisati jako loš dojam iz prvog dijela. Uz neku nonšalanciju u napadima Efesa na kraju su domaći u jednom trenutku uspjeli doći na -6 no to je bio krajnji maksimum srbijanskog prvaka. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Larkin je na kraju brojao do 24, Singleton je zabio 13 koševa a Beabuois je dodao 11. Davidovac je s 15 poena bio najefikasniji kod Crvene Zvezde, dok je Baron ubacio poen manje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi