Crvena Zvezda tijesno poražena u Blaugrani

Sjajan otpor Beograđana

Crvena Zvezda tijesno poražena u Blaugrani

Košarkaši Crvene Zvezde poraženi su večeras u Barceloni u okviru 21. kola Eurolige od domaćeg tima rezultatom 86:82.

Nije puno nedostajalo motiviranim Beograđanima da Blaugranu napuste s trijumfom budući da su izuzev prve četvrtine cijelo vrijeme bili uz bok favoriziranim domaćim košarkašima. 

Nakon spomenutog prvog dijela košarkaši iz Beograda zaigrali su sjajnu košarku i nakon 10 koševa deficita u prvoj četvrtini na veliki odmor uspjeli otići s pola koša prednosti. Tamo gdje su košarkaši Crvene Zvezde stali u prvom poluvremenu nastavili su i u drugom. Odlična timska košarka ekipe Dragana Šakote zadavala je velike probleme Barceloni koja se pred kraj treće četvrtine našla na - 6 i činilo se da Zvezda može napraviti čudo na jednom od najtežih gostujućih terena Eurolige.

Ipak, Nikola Mirotić i društvo su u zadnjih 10 minuta zaigrali odličnu obranu i uspjeli brzo doći na 77:70. Tada je Zvezda skupila snagu za još jedan povratak, stigli su na 77:76 nakon trice Štimca ali dalje od toga gosti nisu mogli. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nikola Mirotić još jednom je vodio Barcu do trijumfa s 25 koševa dok je Davies dodao 10 poena. Lorenzo Brown je s 15 poena bio najefikasniji kod Beograđana, dok je Kevin Punter ubacio 13. Štimac i Gist postigli su po 12 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi