Sprema se najveći transfer u historiji srbijanske košarke

Zvezda poslala ponudu za Mirotića

Sprema se najveći transfer u historiji srbijanske košarke

Edmir Škorić

Košarkaški klub Crvena zvezda Meridianbet sprema veliku ponudu za jednog od najboljih košarkaša u Evropi.

Grčki novinar Harris Stavrou tvrdi da su iz Beograda nekadašnjem reprezentativcu Španije Nikoli Mirotiću ponudili ugovor vrijedan 2,7 miliona eura po sezoni.

Osim Zvezde, za iskusnog košarkaša zainteresovana je i ekipa Olimpia Milano. Ukoliko bi Mirotić prihvatio ponudu Zvezde, bio bi to najveći ugovor u historiji srbijanske košarke.

Mirotić je rođen u Podgorici, ali je karijeru počeo u Real Madridu za koji je igrao do 2014. godine. Njega su kao 23. pik na NBA draftu 2011. godine izabrali Houston Rocketsi, a igrao je za Chicago Bullse i još za New Orleans Pelicanse i kratko u Milwaukee Bucksima.

Od 2019. godine je bio u Barceloni i imao je platu od 4,5 miliona eura godišnje. S Kataloncima ima ugovor do ljeta 2025. godine, ali je dogovoren sporazumni raskid ovog ljeta.

Oglasi

Barcelona je odlučila da ozbiljno rastereti budžet i krene sa smanjivanjem zarada košarkaša i trenera, a Mirotić je teret koji nisu mogli da izdrže.

Mirotić trenutno s Barcelonom igra finale ACB lige protiv Real Madrida i njegov tim ima 2:0 u seriji. Inače, on je prošle sezone u Euroligi imao učinak od 15,9 poena, 4,7 skokova i 1,3 asistencije po meču.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nedavno je emotivno pozdravljao publiku nakon druge pobjede Barce nad Realom, jer je to možda i posljednji meč koji je odigrao u dvorani Blaugrana.

32-godišnji krilni centar je osvojio dva naslova prvaka Španije, četiri puta Kup Španije, te je osvajao mnoga individualna priznanja. Uostalom, bio je MVP Eurolige prošle godine.

Top Komentari

Adrian
I Zvezda počela panjeve da dovodi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi