Partizan zaustavljen u Pioniru - Zvezda ne da komšijama titulu

ABA liga

Partizan zaustavljen u Pioniru - Zvezda ne da komšijama titulu

Edmir Škorić

Košarkaši Crvene zvezde ugostili su Partizan u trećem meču finala ABA lige te su došli do pobjede rezultatom 91:78 i tako ostali u igri za titulu u regionalnom takmičenju.

Partizan je ostvario dvije pobjede kod kuće, te je večeras imao prvu meč-loptu, ali duel u Pioniru donio je ružne scene prije nego je i počeo. Navijači Zvezde gađali su košarkaše Partizana na zagrijavanju, pa je Željko Obradović svoje igrače povukao u svlačionice dok se situacija ne smiri.

Sa zakašnjenjem, ali je meč ipak počeo. Bilo je još prekida, kraćih, ali na sreću sve se dobro završilo.

Zvezda je s 4:0 otvorila meč, imala je i 9:3, no onda 8:0 serija gostiju koji prelaze u vodstvo. Prva četvrtina pripala je crno-bijelima (21:19).

Partizan dobro otvara drugu četvrtinu i dolazi do 25:19, ali Zvezda se vraća, preokreće rezultat. Do odlaska na odmor novi preokreti, Partizan je vodio 41:38.

Oglasi

Tokom treće četvrtine ekipe se smjenjuju u vodstvu u jednoj potpuno egal utakmici koja je obećavala dramatičan kraj. Poslij tri četvrtine Zvezda je vodila 62:59.

Domaćin trojkom otvara odlučujuću četvrtinu, no Partizan se vraća i ne odustaje da već večeras proslavi titulu, mada će na kraju ipak morati da čeka drugu priliku.

Zvezda je uspjela otići na dvocifrenu prednost (75:65) i djelovala je bolje na parketu u tim trneucima. Crveno-bijeli su uspjeli do kraja privesti stvari u svoju korist i ostvariti važnu pobjedu.

Domaća ekipa je smanjila na 2:1, te je produžila finalnu seriju, ali i dalje se Paritzan smatra favoritom za osvajanje trofeja. Još nije poznat termin četvrte utakmice u kojoj će Partizan ponovo gostovati u Pioniru.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nedović je večeras predvodio Zvezdu sa 19 poena, dok je Petrušev ubacio 16, Mitrović 14, a Vildova 11 poena. Exum je sa 16 predvodio Partizan, Madar je ubacio 12, a Punter 10 poena.

Zvezda i Partizan su rekorderi po broju titula - po šest - u ABA ligi. Ipak, Partizan svoju čeka od 2013. godine, dok je gradski rival Zvezda želi da osvoji treću uzastopnu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi