Beogradski tim bi mogao ostati bez velike zvijezde
FOTO: EPA

Po završetku ove sezone

Beogradski tim bi mogao ostati bez velike zvijezde

H. Zilić

Košarkaška Euroliga stigla je do svog najuzbudljivijeg dijela. Ostalo je još jedno kolo regularnog dijela nakon kojeg ćemo saznati i sve parove play-offa gdje nas zasigurno očekuje vrhunska košarka.

Za neke klubove ova sezona je za zaborav.

Prvenstveno se to misli na grčki Panathinaikos koji je već u martu ostao bez matematičkih šansi za plasman u play-off i iza njih je jedna od najslabijih euroligaških sezona.

To je bio dovoljan alarm da u klubu dosta toga očiste i krenu već praviti plan za novu sezonu.

U Panati žele da se vrate u vrh evropske košarke, a novi projekat bi donio i dosta novih imena u timu.

Grčki mediji pišu da je prrvi na meti Facundo Campazzo košarkaš Crvene zvezde.

Oglasi

Navodno Panata sprema dosta novca za Argentinca, ali vidjet ćemo šta će odgovoriti Zvezda jer je Campazzo i dio značajnog projekta beogradskog tima koji je također ove sezone ostao bez play offa.

Za medije u Srbiji transfer Campazza nije realna opcija.

Međutim, novac i ugovor koji spremaju u Atini mogao bi odigrati veliku ulogu u cijeloj priči.

Pored Campazza među vodećim pikovima Panate je i iskusni Nick Calathes (34) koji na ljeto raskida saradnju sa Fenerbahceom.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Što se tiče Campazza on je sredinom sedmice ubacio 20 poena u pirovom tirjumfu Zvezde protiv Olympiacosa, a to je navodno bio i konačan znak Panati da krene u lov na reprezentativca Argentine.

Čini se da će ljeto biti uzbudljivo i na košakaškoj sceni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi