Crvena zvezda večeras nije mogla izgubiti: Majstorica odlučuje prvaka ABA lige

Trijumf crveno-bijelih protiv Partizana

Crvena zvezda večeras nije mogla izgubiti: Majstorica odlučuje prvaka ABA lige

Midhat Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u dvorani Aleksandar Nikolić u Beogradu gradskog rivala Partizan rezultatom 68:56 i izjednačili su finalu seriju ABA lige na 2-2.

Crvena zvezda uspjela je dobiti i drugi meč protiv Partizana te ponovo spriječiti najvećeg rivala da uzme titulu ABA lige, pa će se o šampionu odlučivati u petoj utakmici.

Partizan bolje ulazi u meč. Crno-bijeli su bili bolji rival na parketu u uvodnim minutama, došli su do vodstva od 12:6, a zatim su potpuno stali što je Crvena zvezda maksimalno iskoristila.

Partizan je dugo bio bez poena, Zvezda pravi seriju od 12:0 i potpuno preuzima rezultat na svoju stranu i na mali odmor se odlazi sa sedam poena prednosti za domaći tim, 20:13.

Tim Željka Obradovića se veoma brzo vraća na početku druge dionice. Serijom od 7:0 dolaze do 20:20, ali potom slijedi nova velika kriza u napadačkoj igri i crno-bijeli nikako nisu mogli kupiti koš.

Izuzetno čvrsta košarka igrala se u tim trenucima. Ni Zvezda nije imala lagane poene, ali su u samom finišu prvog poluvremena uspjeli ponovo podići razliku i na odmor crveno-bijeli odlaze s osam poena prednosti, 32:24.

Oglasi

Domaći tim bolje ulazi u drugo poluvrijeme. Razlika je jako brzo bila dvocifrena i u tim trenucima je bilo jasno da je Crvena zvezda na dobrom putu do pobjede.

Prednost domaćeg sastava išla je i do 17 razlike. Partizan međutim nije odustajao i smanjio je prednost nakon 30 minuta na samo minus 10, 49:39.

Uspio je Partizan u jednom trenutku doći na samo minus pet u posljednjoj dionici. Ipak, snage za veliki preokret nije bilo i Zvezda je stigla do pobjede.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Facundo Campazzo je predvodio Crvenu zvezdu do pobjede s 21 poenom, Ognjen Dobrić je dodao 14, a kod Partizana je Dante Exum ubacio 12 koševa.

Peta, odlučujuća utakmica finala ABA lige igra se u četvrtak, a ulogu domaćina imat će Partizan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi