Crvena zvezda stigla do titule i izjednačila rekord Partizana
FOTO: EPA

Nastavili dominaciju u Srbiji

Crvena zvezda stigla do titule i izjednačila rekord Partizana

Haris Zilić

Crvena zvezda je nastavila dominaciju u Srbiji kada je u pitanju košarka. Crveno-beli su danas stigli do osme titule prvaka Srbije u nizu.

Tim sa Malog Kalamegdana se tako izjednačio sa Partizanom po broju titula od kako je Srbija nezavisna država nakon odjcepljenja Crne Gore.

Partizan je bio prvak Srbije od 2006. do 2014. godine, a Crvena zvezda od 2015. do 2023. godine.

U finalnom duelu ovogodošnjeg prvenstva Crvena zvezda je sa 2:0 savladala FMP. Drugi meč su danas rješili u svoju korist rezultatom 72:82.

Mitrović je odigrao sjajnu partiju u dresu Crene zvezde sa 16 poena, šest skokova i tri asistenicje. U redovima šampiona zapažen je danas bio i Bentil sa učinkom od 14 poena i pet skokova.

Oglasi

Kod FMP-a najbolji pojedinac je Stepanović sa 19 poena, jednim skokom i četiri asistencije te je tako ponio epitet za najboljeg strijelca utakmice no to je bila slaba utjeha za FMP.

Interesantno za FMP je ovo bio čak četvrti poraz u finalima prvenstva Srbije. Tim iz Železnika je finala gubio 2017., 2018., 2022. i 2023. godine.

Ove sezone Partizan je odlučio da ne učestvuje u završnici rpvenstva Srbije radi gustog rasporeda u Euroligi i završnici ABA lige.

Upravo završnica ABA lige tačnije finale nudi duel Partizana i Crvene zvezde, a vidjet ćemo kada će i kako će se odigrati ta završnica.

Crvena zvezda je saopštenjem ranije istakla da neće igrati završnicu ABA lige jer kalendar nije usklađen sa prvenstvom Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi