Treće poluvrijeme derbija beogradskih rivala: Tek danas je krenuo potpuni haos
Nemile scene dešavale su se nakon beogradskog derbija, a iz Crvene zvezde smatraju da su pokradeni u ovom meču (Foto. ABA)

Crvena zvezda traži kazne i suspenzije

Treće poluvrijeme derbija beogradskih rivala: Tek danas je krenuo potpuni haos

M. Šljivak

Partizan je u duelu ABA lige savladao najvećeg rivala Crvenu zvezdu rezultatom 92:81. Crno-bijeli su nadoknadili minus od 20 poena i uspjeli su na kraju lagano dobiti utakmicu koju je međutim pokvario francuski košarkaš Mathias Lessort koji je po završetku utakmice dva puta udario Filipa Petruševa. Zbog toga je danas krenulo i treće poluvrijeme beogradskog derbija.

Partizan i Crvena zvezda ne mogu bez nevolja u međusobnim duelima. Nakon jučerašnje pobjede Partizana u okviru ABA lige 92:81 došlo je do napada Mathiasa Lessorta na Filipa Petruševa i žestoke reakcije Crvene zvezde.

Iz redova crveno-bijelih su izdali zvanično saopštenje. Optužili su legendarnog Željka Obradovića za licemjerne izjave i zatražili su suspenziju Mathiasa Lessorta do kraja sezone.

"Cilj je bio da naš tim samo bude prisutan, a drugi da dobije utakmicu", navodi se iz KK Crvena zvezda i nastavlja:

"Licemjerne izjave trenera KK Partizan nakon loše režirane predstave samo su potvrda da je sve bilo izrežirano od strane raznih ljudi koji ne biraju sredstva da bi opravdali milionska ulaganja u klub i koji ne plaćaju milionske poreze."

Oglasi

"KK Crvena zvezda traži najstrožiju kaznu za uličarskog ponašanje Mathiasa Lessorta i napada na Filipa Petruševa. Očekuujemo da će liga pokazati snagu i izboriti se s pritiscima koji traje već godinu i po jer se u suprotnom ova liga na ovaj način neće završiti."

Istakli su iz beogradskog kluba kako su pojedinci zaštićeni poput 'bijelog medvjeda' i javno su prozvali ABA ligu zbog delegiranja sudija koji dolaze s jasnim zadatkom na utakmice.

Košarkaš Partizana Mathias Lessort je nakon napada nad Petruševa izložen brojnim uvredama na društvenim mrežama.

Francuskom košarkašu su upućenje brojne rasističke uvrede, prijeti mu se i smrću, a sve naravno dolazi od zaluđenih fanova Crvene zvezde koji se ne mira s onim što je centar Partizana napravio.

Nakon utakmice trener Partizana Željko Obradović se izvinio Filipu Petruševu zbog ponašanja svog igrača.

"Mathias Lessort je nevjerovatan čovjek s nevjerovatnom energijom koji daje nevjerovatne stvari ovoj ekipi u svakom pogledu - I u košarkašom i u sportskom i u ljudskom", rekao je Obradović i dodao je:

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Međutim, njemu sam rekao i to ću sad ponoviti. Ono što je uradio nakon utakmice je apsolutno bespotrebno i ja kao trener želim da se zaista izvinim Filipu Petruševu što ga je Lessort dva puta odgurnuo na kraju utakmice", poručio je Obradović nakon meča.

Iz Crvene zvezde očigledno ne prihvataju izvinjenje od strane Obradovića. Javno su ga nazvali licemjerom i žele da ABA liga reaguje na nasilničko ponašanje.

Top Komentari

plemic
lijepo je da nas informirate šta se dešava u srbiji, a ni riječi o kup utakmicama naše države.
4 0
kenny
****li vas ovi genocidasi u 3 pm
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije