Beogradski derbi nije mogao bez nemilih scena: Lessort krenuo tući Filipa Petruševa
Košarkaš Partizana Mathias Lessort iznenada je napao Filipa Petruševa nakon završetka utakmice ABA lige

Nevjerovatno

Beogradski derbi nije mogao bez nemilih scena: Lessort krenuo tući Filipa Petruševa

M. Šljivak

Partizan je večeras u beogradskoj Areni u velikom derbiju u okviru ABA lige savladao Crvenu zvezdu rezultatom 92:81, a ni ovaj derbi nije mogao proći mirno jer je na kraju meča došlo do napada centra crno-bijelih Mathiasa Lessorta na košarkaša Zvezde Filipa Petruševa.

Partizan je u derbiju Beograda srušio najvećeg rivala Crvenu zvezdu. Bilo je 92:81, a prvo ime utakmice bio je centar crno-bijelih Mathias Lessort.

Fenomenalni Francuz potpuno je razbio Crvenu zvezdu. Ubacio je 27 poena i imao je osam skokova, no o njemu se najviše priča zbog scene s kraja utakmice.

Nakon sirene za kraj utakmice Lessort je iz nekog razloga odlučio napasti protivničkog košarkaša Filipa Petruševa.

Samo što je označen kraj, francuski centar je žestoko nasrnuo na Petruševa. Dva puta ga je žestoko odgurnuo i zatim je pokušao i da mu zada dodatne udarce.

Oglasi

Srećom u tome nije uspio. Spriječili su ga ostali igrači jer bi inače bilo ozbiljnih problema da je uspio doći do Petruševa.

ABA lige vjerovatno će reagovati nakon ovog. Nije ovo prvi put da se francuski centar ponaša nasilnički i ovo je postao čest slučaj, posebno na derbijima protiv njegovog nekadašnjeg tima.

Vjerovatno ćemo ubrzo saznati i šta mu je skrivio Petrušev. Sigurno je tokom utakmice bilo teških riječi koje je Lessort razumio jer drugog razloga za napad jednostavno nema.

Mathias Lessort je od 2021. godine član Partizana. Pokazao se kao sjajno pojačanje pod košem i igrač kakav je trebao crno-bijelima.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U bogatoj karijeri ovaj 27-godišnjak je igrao i u Crvenoj zvezdi. Bilo je to u sezoni 2017/2018, a prije toga je nastupao za Chalon i Nanterre 92.

Također, Francuz je igrao po sezonu za Unicaju, Bayern i Monaco, te kratak period za Maccabi iz Tel Aviva, neposredno pred dolazak u Partizan.

Promo

Top Komentari

gogs
Sportsport.rs
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi