Crvena Zvezda pobjedom otvorila Eurocup

Beograđani sigurni protiv Ulma

Crvena Zvezda pobjedom otvorila Eurocup

Košarkaši Crvene Zvezde sigurnom pobjedom otvorili su takmičenje grupe A Eurocupa. Košarkaši Ulma nisu bili dorasli Beograđanima, posebno u drugom poluvremenu pa je ekipa Milana Tomića sigurno slavila rezultatom 88:73.

Doduše, Nijemci su bili žilav protivnik tri prva perioda i do posljednje četvrtine pitanje pobjednika bilo je otvoreno. No, Zvezda je taj dio igre odigrala u višoj brzini i dobila ga sa 26:14 što je bilo dovoljno za siguran završetak utakmice.

Ovogodišnja pojačanja Billy Baron (19), Joe Ragland (17) i Michael Ojo (14) najzaslužniji su za premijernu pobjedu srpskog prvaka. I Stratos Perperoglu je dodao 14 i to Ulm nije mogao pratiti.

Bivši igrač Igokee Katin Reinhardt zabio je 11 poena za Ulm, a Isaac Fotu je bio najefikasniji sa 16. Po 10 su dodali Ewans i Green. U drugoj utakmici grupe A Galatasaray je sa 84:73 slavio protiv španjolske Andorre.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi