Zvezda lagano dobila Cedevitu za finale ABA Superkupa
(Foto: EPA)

Sjajan meč

Zvezda lagano dobila Cedevitu za finale ABA Superkupa

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su u Laktašima Cedevitu rezultatom 79:68 i plasirali su se u finale ABA Superkupa.

Zasluženo je beogradski tim stigao do finala gdje ga čeka duel sa ekipom Budućnosti iz Podgorice.

Zvezda je dominantno ušla u meč. Briljirali su u prvom poluvremenu, prvu dionicu su dobili 25:16, da bi na sredini igre u drugom periodu imali i maksimalnih 22 poena prednosti, 18:40.

Cedevita je igrala očajnu košarku u tim trenucima. Na odmor su otišli sa minusom od 18 poena (27:45), a nisu previše prikazali ni u trećem periodu.

Ipak, tim Sita Alonsa je uspio da smanji zaostatak na minus 12 (44:56), te da sa kakvim-takvim šansama uđe u posljednju dionicu.

Zvezda je imala dosta problema u napadačkoj igri tokom posljednje četvrtine. Dozvolili su Cedeviti da dođe na samo pet razlike (63:68), ali je potom Ragland pogodio trojku kojom je završio posao u ovom meču.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Crveno-bijeli su na kraju ipak uspješno završili posao i plasirali su se u finale ABA Superkupa i za trofej će se boriti protiv Budućnosti.

Nejfikasniji u pobjedničkom timu bio je Joe Ragland sa 20 poena, Mouhammad Faye je dodao 15, dok je kod Cedevite trio Benite, Stipanović i Aguilar ubacio po 10 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi