Zvezda razbila Budućnost za prvi trofej u sezoni, Gordić isključen

Trijumf beogradskog tima

Zvezda razbila Budućnost za prvi trofej u sezoni, Gordić isključen

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su ABA Superkup nakon što su u večerašnjem finalu u Laktašima savladai podgoričku Budućnost rezultatom 75:89.

Dominirao je beogradski tim tokom svih 40 minuta i na kraju je zasluženo ponio titulu najbolje ekipe i pokazao je da će ove sezone jurišati na vrh ABA lige.

Plus 12 je imala Zvezda već nakon deset minuta ige (16:28), a razlika se iz napada u napad povećavala i do kraja prvog poluvremena se povećala na ogromnih 25 razlike, 23:57.

Nije Budućnost imala šanse da se vrati u ovaj meč. Zvezda je bez većih problema uspijevala da zadrži prednost i u nastavku meča i pobjeda u ovom meču nije dolazila u pitanje, iako su Podgoričani uspjeli u završnici da ublaže poraz.

Na kraju su velikog rivala crveno-bijeli potpuno deklasirali i barem su se malo osvetili za poraz u prošlosezonskom finalu ABA lige.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Senegalac Mouhammad Faye sa 14 poena, Mike Zirbes je ubacio 13, a Perperoglou i Dobrić su dodali po 12.

Kod Budućnosti Barović je ubacio 19 koševa, Nikolić 16, a Nemanja Gordić je u ovom duelu ubacio sedam poena, a pred kraj meča je i isključen.

Top Komentari

epa
Opet se spominje u naslovu ovaj igrac Buduscnosti iz podgorice...
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi