Crvena zvezda ponizila Partizan u trećoj utakmici i plasirala se u finale ABA lige
Perperoglu je bio najbolji igrač Crvene zvezde u ovoj utakmici

Košarkaši Partizana su potpuno podbacili u ovoj utakmici

Crvena zvezda ponizila Partizan u trećoj utakmici i plasirala se u finale ABA lige

S. Pašalić

Košarkaši Crvene zvezde su u trećoj odlučujućoj utakmici savladali Partizan sa 84:63 i plasirali se u finale ABA lige.

Zvezda je već od prve minute odlično krenula u utakmicu i vrlo brzo stigla do dvocifrene prednosti i povela sa 15:3 u jednom trenutku, a na kraju prve četvrtine je bilo 21:13 za domaće.

U drugoj četvrtini Zvezda je nastavila sa povećavanjem prednosti te je imala i 20 poena viška, a na poluvrijeme se otišlo sa 44:28 za Zvezdu.

Nastavak je donio još bolju igru Crvene zvezde, dok je sa druge strane Partizan nastavio sa katastrofalnim šutom iz igre.

Zvezda je u jednom trenutku imala čak i 35 poena prednosti, ali je Partizan do kraja uspio smanjiti tu prednost pa je na kraju završilo 84:63.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Perperoglu je sa 18 poena predvodio Crvenu zvezdu do pobjede, dok je kod očajnog Partizana Marinković bio najefikasniji sa 12 poena.

Protivnika u finalu Crvena zvezda će saznati sutra nakon što Cedevita i Budućnost odigraju također treću odlučujuću utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi