Partizan nakon drame slavio protiv Crvene Zvezde
Treći susret će odlučiti putnika u finale ABA lige

Treći susret će odlučiti putnika u finale

Partizan nakon drame slavio protiv Crvene Zvezde

E. Dindić

Drugu utakmicu polufinala play-offa ABA lige svoj susret odigrali su Partizan i Crvena Zvezda. U jednom dramatičnom susretu slavio je rezultatom 70:67.

Prvo poluvrijeme vidjeli smo veoma neefikasnu košarku te nakon prvog perioda imao je Partizan prednost od 13:9. U nastavku susreta ista priča kao sa početka, neefikasna košarka u kojoj se bolje snalazi Partizan te ovaj period dobija rezultatom 21:18, te na veliki odmor odlazi sa prednošću od 34:27.

Treći period pripada košarkašima Crvene Zvezde koji mnogo angažovanije igraju te ovaj period dobijaju rezultatom 22:14.

Četvrti period prava drama, na kraju ipak uz malo sportske sreće slavi Partizan rezultatom 70:67.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Vanja Marinković sa 18 poena dok je Jock Landale dodao 10.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Crvenu Zvezdu predvodio je Stratos Perperoglou sa 16 poena, dok je Maik Zirbes dodao 11.

Za sedam dana na programu je odlučujući treći susret između ova dva tima, te na kraju vidjećemo ko će u finale ABA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi