Crvena zvezda prekinula niz Partizana od devet uzastopnih pobjeda

Veliki derbi odigran u Beogradu

Crvena zvezda prekinula niz Partizana od devet uzastopnih pobjeda

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su večeras u velikom beogradskom derbiju Partizan sa 92:86 u okviru 18. kola regionalne ABA lige. 

Meč je u prvoj dionici bio izjednačen. Ekipa su se smjenjivale u vodstvu ali niko nije otišao na više od četiri razlike. U drugoj četvrtini Zvezda je počela igrati mnogo bolje i brzo je stekla prednost od čak 13 poena razlike (42:29). Ipak, Partizan nije dozvolio rivalu da se tada potpuno odlijepi i do poluvremena stvari vraća na samo minus dva (44:42).

Crno-bijeli u trećoj dionici dolaze i do prednosti i to od šest poena, ali brzo je to stigla Zvezda. Do samog finiša bilo je potpuno izjednačeno a onda na nekih 30 sekundi prije kraja Zvezda odlazi na plus četiri, a Partizan ne uspijeva poentirati u narednom napadu. Tada je bilo jasno da će Zvezda upisati pobjedu. Konačan rezultat je bio 92:86.

Zvezda je na ovaj način prekinula niz Partizana od devet uzastopnih pobjeda u ABA ligi i popela se na treću poziciju s omjerom od 12-6.

Pobjednički tim je do trijumfa predvodio Baron sa 24 poena, dok je Lazić dodao 12. Kod Partizana najefikasniji je bio Gordić sa 14 ubačaja.

ABA liga, 18. kolo:

Crvena zvezda - Partizan 92:86

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Zvezda: Punter 3, Kuzmić 2, Brown 5, Davidovac 11, Lazić 12, Baron 26, Dobrić 1, Gist 7, Jagodić-Kuridža 4, Jenkins 9, Ojo 6, Štimac 6.

Partizan: Walden 12, Zagorac 9, Paige 13, Gordić 14, McAdoo 4, Jaramaz 13, Veličković 6, Birčević 2, Janković, Thomas 4, Mosley 9.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi