Crvena Zvezda razbila Khimki u Beogradu

Crvena Zvezda razbila Khimki u Beogradu

Crvena Zvezda večeras je u Štark Areni u Beogradu razbila ruski Khimki u ovkiru 6. kola košarkaške Eurolige rezultatom 90:78. Iako rezultat ne govori to, Beograđani su u prvih 30 minuta uništili Khimki. 

Utakmica je počela nervozno, u trećoj minuti su nakon jednog duela u kojem je bilo i razmjene udaraca nesportskim pogreškama kažnjeni Janis Timma i Branko Lazić a nakon dugog gledanja snimke Lazić je naknadno i isključen.

To sve kao da je Zvezdi dalo krila te su Beograđani zaigrali sjajno u napadu te su do kraja poluvremena timu iz Podmoskovlja ubacili 50 poena a primili 41. Kada se mislilo da će Khimki zaigrati bolje i donekle opravdati status laganog favorita u ovoj utakmici Zvezda je Ruse u trećoj četvrtini otpuhala s parketa dobivši je s 30:15 te u zadnjih 10 minuta ušla s velikih 24 razlike viška u odnosu na Khimki.

Dozvolila je Zvezda sebi malo opuštanje pred kraj koje je samo doprinijelo tome da rezultat izgleda ljepše za Khimki koji je nadigran od beogradskog tima u svim segmentima igre. Boriša Simanić sa 18 poena te Billy Baron sa 17 predvodili su Zvezdu a odličan je bio i Perperoglu s 15 poena. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Shved s 14 i Booker s 13 poena bolji od ostalih kod Khimkija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije