Real preokretom do pobjede protiv Crvene zvezde u Beogradu
Beograđani nisu naplatili dobru igru u prvom poluvremenu

Madridski tim preokrenuo -13

Real preokretom do pobjede protiv Crvene zvezde u Beogradu

Košarkaši madridskog Reala slavili su večeras u Beogradu protiv Crvene zvezde u 8. kolu Eurolige rezultatom 73-67. 

Imat će beogradski euroligaš da žali za mnogo čim nakon ove utakmice. 

Otvorio je tim Saše Obradovića sjajno ovaj susret. U otvaranju prve četvrtine Zvezdi je baš sve išlo od ruke i domaći su poveli veoma brzo s 13 koševa razlike (21-8). No Crvena zvezda tada pravi grešku i ulazi u otvorenu trku s ekipom Reala koja takvu košarku najviše voli i preferira. Sjajnom tranzicijom i kontrama brzo se Real vraća na -2 a na poluvremenu je domaći tim imao 6 poena prednosti.

No iz svlačionice u nastavku izlazi potpuno druga momčad Reala. Sjajna obrana i efikasan napad prebrisali su sav minus i posljednih 10 minuta Real ulazi sa 6 koševa viška. Imala je domaća ekipa još nekoliko pokušaja da se vrati u igru, no preiskusni gosti nisu više dozvolili nikakve greške i priveli su ovu sjajnu i čvrtstu utakmicu kraju. Thompkins sa 14 koševa i Randolph s 13 vodili su goste do pobjede, dok su Loyd (22) i Walden (16) jedini bili na visini zadatka kod Crvene zvezde. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi