Crvena Zvezda upisala novi poraz u Euroligi
Tim iz Berlina upisao je novu pobjedu

Alba upisala sigurnu pobjedu

Crvena Zvezda upisala novi poraz u Euroligi

E. Dindić

Košarkaši Crvene Zvezde u okviru 9. kola Eurolige gostovali su u Berlinu kod domaće Albe te na kraju zabilježili poraz rezultatom 92:80.

Od samog početka domaći košarkaši nametnuli su svoj tempo igre te nakon prvih 10 minuta igre imali prednost od 21:15. Drugi period također nije donio bolju igru Crvene Zvezde , što znalački koriste domaći košarkaši te i ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 25:19. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 46:34 u korist Albe.

Nastavak susreta nije donio ništa spektakularno u Berlinu, domaći košarkaši su rutinski održavali prednost te na kraju zabilježili sigurnu pobjedu rezultatom 92:80.

Tim iz Berlina u ovom susretu predvodio je Rokas Giedraitis sa 22 poena,  Luke Sikma dodao je  18, dok je Martin Hermannson susret  završio sa 16 poena. U Crvenoj Zvezdi jedini koji su dobili prolaznu ocjenu su Michael Ojo sa 12 i Ognjen Kuzmić koji je susret završio sa 10 poena.

Alba Berlin- Crvena Zvezda (21:15, 25:19, 21:20, 25:26)

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Alba: Makai, Giffey 13, Eriksson 5, Mattisseck 3, Schneider 2, Brenneke, Hermannsson 16, Ogbe, Giedraitis 22, Thiemann 3, NNoko 10, Sikma 18.

Crvena Zvezda: Kuzmić 10, Brown D. 7, Čović 9, Brown 9, Lazić 2, Baron 9, Dobrić 9, Jenkins 2, Simanić, Jovanović 3, Ojo 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi