Preko noći se raspao jedan od najboljih evropskih timova

Totalni egzodus

Preko noći se raspao jedan od najboljih evropskih timova

Admin Čaušević

Napad Rusije na Ukrajinu će izazvati određene posljedice i u svijetu sporta. 

Jedan od najboljih košarkaških timova Evrope, CSKA iz Moksve se raspao preko noći nakon totalnog ezgodusa brojih članova ove ekipe.

CSKA u četvrtak treba igrati svoj meč Eurolige na neutralnom terenu, ali pošto je situacija sve kritičnija upitno je da li će taj susret biti i odigran.

Među prvim igračima koji su otišli bio je Tornike Shengelia koji je poručio da ne može igrati za ruski tim te se sa porodicom vratio u Španiju.

Stopama Gruzijca je krenuo Ltivanac Marisu Grigonis, zatim je isto uradio i Johannes Voigtmann koji je se vratio u rodnu Njemačku. Njima se može dodati i Amerikanac Will Clyburn.

Posljednji koji je spakovao kofere bio je Danasc Iffe Lundberg koji je putem društvenih mreža poručio da se već nalazi u Danskoj sa svojom porodicom.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Oko 20-ak evropskih zemalja je zatvorilo svoj zračni prostor za avione koji dolaze iz Rusije što je značajno zakomplikovalo izlazak iz te zemlje.

Euroliga još nije zvanično odgodila meč CSKA - Real, ali dolazak na neutralni teren za tim iz Moskve bi bio prava odiseja obzirom na zatvoreni zračni prostor ruskim avionima.

Top Komentari

Utjug
Eto njih za godinu dana opet nazad u CSKA. Visoka plata ce donijeti odluku. Najmanje se isplati sjedit kuci.
1 13
plemic
sad mogu u bih ligu sa zrinjskim i bosnom ....
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi