CSKA i bez De Coloa i Higginsa uvjerljiv protiv Gran Canarie
Košarkaši Gran Canarie u Moskvi su uspjeli primiti 107 poena.

Ruski tim bez problema došao do nove pobjede

CSKA i bez De Coloa i Higginsa uvjerljiv protiv Gran Canarie

Košarkaši moskovskog CSKA večeras na svom parketu nisu imali nikakvih problema s momčadi Gran Canarie u okviru 23. kola Eurolige. Moskovljani su bili uvjerljivi i na kraju slavili rezultatom 107:85.

Ruski tim od početka je stavio do znanja da gosti s Kanarskih otoka nemaju šta tražiti u Moskvi. Iako u sastavu nije bilo Nando De Coloa i Corey Higginsa Moskovljani su već u prvoj četvrtini zabilježili osjetniju prednost i tu dionicu igre dobili rezultatom 29:20. 

Nastavili su domaćini dominirati i u drugoj četvrtini koja se igrala bez pretjerano jakih obrana a CSKA je na veliki odmor otišao s 14 koševa viška (56:42).

Zanimljivo je da je i treća četvrtina završena istirm rezultatom kao i druga (27:22) što znači da je na ulazu u posljednju fazu utakmice CSKA vodio 19 razlike i jedina dilema bila je kojom razlikom će Moskovljani dobiti ovaj susret.  Sergio Rodriguez sa 18 i Will Clyburn sa 17 najefikasniji kod domaćina, Peters je dodao 15 a mladi Ukhov 12 poena. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Gran Canriu su predvodili Tillie i Eriksson sa po 13 poena a Strawberry je dodao 12. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi