CSKA i Galatasaray ostvarili domaće pobjede

Košarkaška Euroliga

CSKA i Galatasaray ostvarili domaće pobjede

Košarkaši CSKA iz Moskve slavili su danas pobjedu u okviru Eurolige protiv Žalgirisa rezultatom 95:86.

Domaći košarkaši su pobjedu uspjeli da ostvare mnogo teže nego što se očekivalo. Otpor gostiju slomili su tek u drugom poluvremenu meča, odnosno u posljednjoj dionici kada su sa 11 razlike slavili (28:17).

Do konačnog trijumfa od devet koševa razlike vodio ih je Miloš Teodosić sa 25 poena, dok je Aaron Jackson dodao 19. S druge strane, sjajan je bio Paulius Jankunas sa 30 poena, dok je Kevin Pangos ubacio 14.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U drugom meču igranom od 18.00 sati Galatasaray je na domaćem terenu slavio protiv Darušafake sa 85:81. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Tibor Pleiss sa 22 poena, dok je kod gostiju Will Clyburn ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi