CSKA nakon drame savladao Olympiakos

Euroliga, grupa F

CSKA nakon drame savladao Olympiakos

Košarkaši CSKA savladali su kao gosti ekipu Olympiakosa (99:96), u 14. kolu TOP 16 faze Eurolige.

Moskovljani su 10. trijumfom samo potvrdili prvu poziciju i plasman u četvrtfinale Eurolige, dok je Olympiakos neslavno završio učešće kao sedmoplasirani tim grupe F.

U prvoj četvrtini vidjeli smo rafaljnu paljbu sa obje strane, a više uspjeha u takvom nadmetanju imala je ruska ekipa kojoj je uvodna dionica pripala rezultatom 33:25.

Do kraja poluvremena Pirejci su uspjeli smanjiti prednost gostiju (45:50), a nakon trećeg perioda i potpuno preokrenuti stvari u svoju korist (69:64). 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Pojačali su tada gosti ritam i ubacili u brzinu više, te su sjajnom igrom u napadu došli do viška od sedam poena. Olympiakos je tada uzvratio u samoj završnici i trojkom Lojeskog prišao na samo poen zaostatka (96:97). Domaćin je tada bio prinuđen na brzi faul, a siguran sa linije penala bio je Nando de Colo koji je na taj način donio pobjedu svom timu.

Upravo je Francuz bio najefikasniji akter meča sa 20 poena. Na drugoj strani prednjačio je Matt Lojeski sa 18 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi