CSKA nakon drame slavio u Istanbulu
CSKA teškom mukom upisao novu pobjedu

27. kolo Eurolige

CSKA nakon drame slavio u Istanbulu

E. Dindić

U okviru 27. kola Eurolige svoj susret su odigrali Anadolu Efes i CSKA iz Moskve. Nakon velike drame slavio je CSKA rezultatom 80:78.

Domaći košarkaši bolje otvaraju prvi period susreta te nakon prvih 10 minuta imaju prednost od 20:15. Drugi period CSKA sa odličnom odbranom preokreće utakmicu u svoju korist te ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 25:15, te odlaze na veliki odmor sa prednošću od 40:35.

Treći period igrao se koš za koš, a ovaj period domaći košarkaši rješavaju u svoju korist rezultatom 23:21. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 61:58 u korist gostiju iz Moskve.

Četvrti period prava drama u jednom trenutku Anadolu Efes je došao na samo dva poena zaostatka, da bi na minutu do kraja susreta Krunoslav Simon trojkom poravnao rezultat na 76:76, a potom Higgins doveo goste iz Moskve u novo vodstvo , da bi na četiri sekunde prije kraja Krunoslav Simon sa linije slobodnih bacanja vratio stvari na početak.

 Higgins na  sekundu prije kraja susreta pogađa za novo vodstvo CSKA, te ispostaviće se i na kraju veliku pobjedu tima iz Moskve.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U pobjedničkom sastavu najefikasniji bio je Cory Higgins sa 19 poena dok je Kyle Hines dodao 15.

Tim iz Istanbula u ovom susretu predvodio je Bryant Dunston sa 19 poena dok je Krunoslav Simon dodao 13.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi