CSKA očekivano, Barca nemoćna u Istanbulu, noć obilježio Shane Larkin

Euroliga

CSKA očekivano, Barca nemoćna u Istanbulu, noć obilježio Shane Larkin

E. Škorić

Odigrano je nekoliko mečeva 25. kola Eurolige, a pobjede su ostvarili CSKA, Olympiakos i Anadolu Efes.

CSKA je očekivano u Moskvi pobijedila Milano sa 101:95. Iako su domaći imali i plus 17 tokom meča, na kraju su ipak nešto skromnije ostvarili pobjedu i sada su na omjeru 20-5, te se nalaze iza vodećeg Fenerbahčea.

Othello Hunter sa 19 i Corry Hings sa 18 poena predvodili su CSKA, dok je Will Clyburn ubacio 16, a Nando De Colo 14 poena. Kod gostiju su Nemanja Nedović i Vladimir Micov ubacili po 16 poena, Jeff Brooks 14, a po 13 James Nunnally i Mike James po 13 poena.

Anadolu Efes je deklasirao Barcelonu sa 92:70, a nevjerovatan je bio Shane Larkin sa 37 poena u pobjedi turskog tima. Doprinos je dao i Adrien Moerman sa 22 poena, dok je Vasilije Micić ubacio 14 poena. Kod Barcelone Adam Hanga je ubacio 14, a Ante Tomić 13 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Olympiakos je u Podgorici slavio sa 89:76 uz sjajnu partiju Georgisa Printezisa koji je ubacio 19 poena. Niko kod Budućnosti nije briljirao, pa ni bh. košarkaš Nemanja Gordić, koji je ubacio šest poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti