CSKA pobjedom nad Zvezdom zaključio regularni dio sezone

Euroliga, 30. kolo

CSKA pobjedom nad Zvezdom zaključio regularni dio sezone

CSKA je u zadnjem kolu regularnog dijela euroligaške sezone na svom parketu ugostio Crvenu zvezdu u utakmici bez rezultatskog značaja i slavio pobjedu rezultatom 92:81.

Moskovljani su odavno obezbijedili prvo mjesto pred Final Eight, dok je Zvezda davno ostala bez šansi za neko od prvih osam mjesta, ali su svejedno ove dvije ekipe pružila dosta zanimljivu partiju.

Zvezda je odlično otvorila susret i nakon četiri minute igre sitgla do +11. Ipak, domaći su se vrlo brzo vratili, pa je prva dionica zvršena minimalnom prednošću Beograđana (24:23).

Odlična je Zvezda bila i u drugoj dionici, pa su gosti uspjeli na odmor otići vodstvom od sedam poena razlike (44:37).

Ipak, iako susret u Moskvi nije ima rezultatski značaj, CSKA u nastavku "dodaje gas". Polovinom treće dionice domaći prelaze u vodstvo, a ovaj period igre dobijaju sa 27:19. Moskovska ekipa je bila bolja i u zadnjoj četvrtini, pa je na kraju upisala lagan trijumf.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Vitaly Fridzon sa 20 poena, dok je dva manje dodao Cory Higgins.

Kod Zveze je 14 poena ubacio Ognjen Dobrić, 13 je dodao Rochestie, a po 10 su postigli Davidović, Janković i Bjelica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi