Panata razbila Valenciju, neočekivan poraz CSKA u Kaunasu

Euroliga

Panata razbila Valenciju, neočekivan poraz CSKA u Kaunasu

Edmir Škorić

Žalgiris i Panathinaikos su večeras stigli do domaćih pobjeda u 29. kolu košarkaške Eurolige.

Žalgiris je u Kaunasu pomalo neočekivano pobijedio CSKA sa 85:73. Moskovljani su osigurali prvo mjesto u doigravanju, pa su bili rasterećeni na ovom gostovanju, ali to im nije pomoglo da izbjegnu poraz.

U jednom trenutku Litvanci su imali i plus 18, na kraju slavili su sa plus 12 i sada su na šestom mjestu sa omjerom 17-12, te su ispred Baskonije i Khimkija. Ukoliko se ništa ne promijeni, u četvrtfinalu će igrati protiv Olympiakosa.

Davies sa 17 poena i Pangos sa 15 poena i 11 asistencija predvodili su Žalgiris do pobjede, dok je De Colo ubacio 18 poena kod Moskovljana.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U posljednjem meču 29. kola Eurolige Panathinaikos je sa 75:56 nadigrao Valenciju, pa je zadržao peto mjesto, koje mu zasad donosi okršaje s Realom u četvrfinalu.

Nick Calathes je ubacio 17 poena kod domaćih, 12 je dodoa Adreian Payne, a po 11 Singleton i James. Erick Green s 10 poena bio je jedini dvocifren kod Španaca i to dovoljno govori kakvi su večeras bili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi