CSKA preko Fenerbahcea rutinski do nove pobjede
Moskovljani nisu imali problema s Fenerom

U režiji Jamesa i Strelnieksa

CSKA preko Fenerbahcea rutinski do nove pobjede

Košarkaši moskovskog CSKA sigurnom su igrom večeras na svom parketu savladali turski Fenerbahce rezultatom 88:70.

Učenik je nadmudrio učitelja u Moskvu. Dimitris Itoudis je na svim poljima nadigrao svog mentora Željka Obradovića čiji je Fenerbahce nastavio s blijedim partijama u ovoj sezoni.

Oslabljeni neigranjem De Coloa Turci su ravnopravan takmac u ovoj utakmici bili samo u prvom poluvremenu. U drugom su u brzinu više ubacili Mike James i Strelnieks za koje obrana Fenera nije imala lijeka. Utakmica je praktički bila riješena nakon 3/4 kada je CSKA poveo s 15 razlike. Fenomenalni James je ubacivao trojke u stilu Hardena a pratio ga je Latvijac Strelnieks s uvjerljivo najboljom partijom od dolaska u Moskvu. 

Ovaj dvojac je postigao kombinirana 54 poena (James 31, Strelnieks 23) a Amerikanac je indeks korisnosti podigao na fantastičnih 38 bodova. Sloukas s 20 koševa i Williams s 19 bili su jedini raspoloženi košarkaši kod Fenerbahcea. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi