Fenerbahce bez De Coloa u Moskvi

Težak posao za Fenerbahce

Fenerbahce bez De Coloa u Moskvi

Turski Fenerbahce u ovoj sezoni igra dosta neprepoznatljivo i nakon 7 odigranih kola u Euroligi ima omjer od dvije pobjede i pet poraza.

U 8. kolu tim Željka Obradovića gostuje u Moskvi kod branitelja titule europskog prvaka ekipe CSKA a na megdan Rusima dolaze bez najboljeg košarkaša Nando De Coloa. 

Francuza muče jaki grčevi u mišićima još od utakmice i važne pobjede Fenera nad Bayernom. Pretposavlja se da De Colo grčeve ima zbog velikih napora i ogromne minutaže koju provodi na parketu. 

De Colo je do dolaska u Tursku pet sezona proveo u moskovskom klubu i jedan je od najzaslužnijih za prošlogodišnju tituu kao i onu iz 2016 godine kada se okitio i naslovom MVP igrača Final Foura. I u ovoj sezoni De Colo je fantastičan i trenutno je prvi strijelac Eurolige s 20.9 poena u prosjeku a tome je dodao i 3.4 skoka i 2.6 asistencija prosječno po meču. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi