CSKA protutnjao kroz OAKA Arenu

Težak poraz Panathinaikosa

CSKA protutnjao kroz OAKA Arenu

Moskovski CSKA večeras je u 27. kolu Eurolige razbio atenski Panathinaikos na njegovom parketu rezultatom 97:66. 

Veliku utakmicu odigrali su Moskovljani na terenu na kojem nisu u prošlosti imali previše uspjeha. Već nakon prve četvrtine Rusi su svojim domaćinima nagovjestili da ih čeka teška noć utrpavši im čak 32 poena nakon prvih 10 minuta. 

Poslije se grčki prvak malo pribrao no nisu uspjevali dostići prednost evropskog prvaka. Dapače, nakon treće četvrtine CSKA je prednost povećao na +14 a onda je u zadnjoj četvrtini došlo do raspada u igri momčadi Ricka Pitina. Taj dio igre CSKA je opet dominirao te ga riješio u svoju korist s 32:15 čime su doslovno s +31 ponizili domaći tim koji je slovio za laganog favorita uoči ovog susreta. 

Čak šest dvoznamenkastih košarkaša imao je CSKA u svojim redovima a prednjačili su Hilliard s 21 poenom te James sa 18. Thomas s 12 te Calathes s 10 poena bili su nešto bolji od ostalih kod Panathinaikosa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi