CSKA u ruskom derbiju savladao Zenit

Zenit i dalje na samom dnu Eurolige

CSKA u ruskom derbiju savladao Zenit

Košarkaši CSKA u ruskom su derbiju igranom u okviru 27. kola Eurolige savladali Zenit iz Sankt Petersburga rezultatom 86:78. 

Nije ova utakmica uspjela napuniti moskovsku Megasport Arenu, valjda je razmažena domaća publika mislila da će njihovi ljubimci lako riješiti Zenit.

No nije išlo toliko glatko za aktualnog europskog prvaka. Opet je Mike James morao vaditi iz šešira svoje najbolje trikove da bi svoju momčad odvukao do pobjede koju su čini se njegovi suigrači kao i publika već unaprijed upisali. Nije mnogo nedostajalo da sjajni Austin Hollins (28 poena) sa suigračima šokira moskovski tim, no osim u Abromaitisu (13), skoro da i nije imao podršku. 

Tek je u zadnjim minutama CSKA riješio ovu utakmicu a James je pomoć imao u Voigtmannovih 13 poena, te 11 koševa Hilliarda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi