Slavlje Barcelone u Moskvi, Bayern slavodobitno prošao korz Sankt Petersburg

Pobjeda Bavaraca

Slavlje Barcelone u Moskvi, Bayern slavodobitno prošao korz Sankt Petersburg

Sjajna utakmica viđena je večeras u moskovskoj Megasport Areni gdje je CSKA u okviru 26. kola Eurolige ugostio Barcelonu. Gosti su nakon velike drame košem Mirotića sekundu prije kraja slavili s 82:80. 

Utakmica je u potpunosti opravdala epitet najvećeg derbija u ovom kolu te ponudila sve ono što košarka može da da, od sjajne košarke, pa do infarktne završnice. 

Oba tima imala su svoje periode dobre igre, no nije bilo odvajanja na razliku koja bi ponudila da utakmica za jedan od ova dva tima ode u mirnije vode. Sve je to dovelo do velike drame u završnici. Samo 8 sekundi do kraja Davies je zabio bacanja za prednost gostiju 80-77 na 8 sekundi prije kraja. No poslije timeouta na kojem je Itoudis nacrtao odličnu akciju James za samo 3 sekunde pogađa trojku za poravnanje i činilo se da utakmica ide u produžetak.

No tako nije mislio Nikola Mirotić koji je samo sekundu prije zvuka sirene pogodio težak šut za veliko slavlje Barcelone i uzvrat za poraz Moskovljanima u Blaugrani. Crnogorac sa španjolskom putovnicom zabio je 23 poena i opet bio najbolji u redovima Katalonaca. Cory Higgins je povratak u Moskvu i topli doček ruske publike proslavio sa 17 poena te uz Mirotića bio najbolji u Barceloni.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Obrana gostiju Mikea Jamesa limitirala je na za njega skromnih 12 poena. To je iskoristio Hackett koji je stavio 17, dok je Hilliard dodao 14.

U Sankt Petersburgu je Bayern slavio protiv Zenita rezultatom 77:68. Ruskom timu ni promjena trenera ne donosi ništa novo. Najgori su tim Eurolige a to su večeras opet potvrdili. Greg Monroe izdominirao je s 26 poena, dok je za Ruse Hollins postigao 18 koševa. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi