CSKA sigurnom igrom nadigrao ALBA-u u Berlinu

Moskovljani neporaženi

CSKA sigurnom igrom nadigrao ALBA-u u Berlinu

Moskovski CSKA večeras je zabilježio i četvrtu pobjedu iz četiri utakmice u ovogodišnjem izdanju Eurolige savladavši u Berlinu ALBA-u 82-66.

Nakon prvog poluvremena u kojem su Nijemci koliko toliko uspijevali držati priključak za prvacima Europe uslijedila je treća četvrtina koja je donijela potpunu dominaciju ruske momčadi i praktično je nakon nje utakmica bila i riješena.

Ušli su košarkaši CSKA u zadnji period s viškom od 19 poena te u zadnjoj dionici utakmice malo sklonili nogu s papučice gasa i dozvolili ALBA-i da ne doživi potpunu katastrofu već snošljiv poraz.

Mike James sa 22 poena, te Hilliard s 21 bili su prva imena u pobjedničkom timu dok su Sikma, Giffey i Schneider zabili po 11 poena za poraženi berlinski tim. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti