Ljepotica kola Eurolige pripala Anadolu Efesu
Košarkaši Efesa i Albe odigrali su fantastičnu utakmicu u Istanbulu

Berlinska Alba pala tek nakon produžetka

Ljepotica kola Eurolige pripala Anadolu Efesu

Fantastičnu utakmicu odigrali su večeras košarkaši Anadolu Efesa i Berlinske Albe u istanbulskoj Sinan Erden Areni. Favorizirani domaćin slavio je tek nakon produžetka rezultatom 106:105. 

Ušla je njemačka momčad odlično u ovaj susret i od samog početka pokazala Efesu da ga ne čeka lagan posao u utakmici u kojoj je bio apsolutni favorit. 

Nisu europski doprvaci nikako uspijevali u prvom poluvremenu osigurati komotniju situaciju zahvaljujući sjajnom i ujednačenom napadu Albe koji je prijetio od strane više košarkaša. Prvo poluvrijeme završeno je +3 za Efes a gosti su u brzinu više ubacili u trećoj četvrtini koju su dobili s 32:26 te su u zadnji period ušli s prednošću od 3 koša prednosti. 

Razigrali su se pred kraj Larkin i Micić, no uporni i žilavi Nijemci su uspješno na sve odgovarali te je Anadolu Efes teškom mukom uspio izboriti produžetak. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Poveo je Efes brzo u produžetku no kao toliko puta u ovoj utakmici Alba se vraćala te je na kraju presudila velika inspiracija Larkina i Micića i vrijedni bodovi ostali su u Istanbulu. Larkin s 26 i Micić s 23 poena predvodili su Efes a sjajni su bili i Pleiss te Dunston sa 16 odnosno 18 poena dok je Alec Peters dodao 14 poena.

Alba je igrala na krilila sjajnog Giedraitisa koji je zabio 21 poen no još pet košarkaša berlinskog tima bilo je dvoznamenkasto. Sikma je dodao 15 poena, Geffey 13, Cavanaugh 14 a Siva i Nkoko po 10. I da su Nijemci odnijeli pobjedu nakon ovog fantastičnog susreta ne bi bilo nimalo nezasluženo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi