CSKA u Moskvi bolji od Valencie

Tim iz Moskve prekinuo niz poraza

CSKA u Moskvi bolji od Valencie

Moskovski CSKA savladao je večeras tim Valencie u okviru 6. kola Eurolige rezultatom 84:75.

Teže nego sugerira krajnji rezultat Moskovljani su došli do pobjede.

Pobjeda je u svakom slučaju bila jako bitna za CSKA jer su bili u neugodnom nizu od dva poraza. Dobro su gosti igrali u prvoj četvrtini, imali i prednost a na kraju je ista završena poenom prednosti za tim iz Moskve. Bolje je CSKA zaigrao u nastavku utakmice, James je pogodio neke teške šuteve i odmah se reflektiralo na razlici koja je na poluvremenu iznosila +9 za Ruse. 

Ipak, opet je Valencia smogla snage za povratak. Na krilima Labeyeria su Španjolci došli na 59:58, no dalje od toga nisu otišli. Opet je proradio vanjski šut Itoudisove ekipe, Jamesu su se pridružili Hackett, Hilliard i Clyburn i priča je bila gotova, mada je pobjeda bila daleko od uvjerljivo izborene. James je sa 17 poena bio najbolji kod CSKA, Clyburn ga je pratio sa 15 koševa. Kalinić je za goste postigao 15, a Layberie je dodao 10. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi