CSKA slavio u St. Petersburgu
(Foto: EPA)

Euroliga

CSKA slavio u St. Petersburgu

M. Šljivak

Košarkaši CSKA savladali su kao gosti Zenit u St. Petersburgu rezultatom 87:70.

Nakon izjednačenog uvoda u meč CSKA je šutevima iz vana uspjela da ostvari značajnu prednost i već nakon deset minuta igre imali su 11 poena prednosti, 15:26.

Mirno su Moskovljani održavli dvocifrenu prednost tokom drugog perioda, a nakon 20 minuta igre i dalje su imali plus 11, 37:48.

Iako su na početku trećeg perioda imali i minus 17, košarkaši Zenita se vraćaju u meč. Zaista sjajnom igrom u defanzivi dolaze do izjednačenja rezultata na 59:59, a u posljednjih deset minuta gosti ulaze sa dva poena prednosti, 59:61.

Ipak, u završnici meča Zenit nije mogao kreirati čudo. CSKA je odradio zaista odličan posao i na kraju je upisao uvjerljiv trijumf u ovom duelu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasiji u pobjendičkom timu bio je Mike James sa 16 poena, Voigtmann je dodao 14, a Hilliard i Kurbanov po 14.

Sa druge strane Gustavo Ayon je ubacio 20 poena, a Will Thomas je dodao 14.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi