Iznenađenje u Moskvi: Olympiacos slavio protiv dosad neporaženog CSKA

Pirejski klub iskoristio blijedo izdanje domaćina

Iznenađenje u Moskvi: Olympiacos slavio protiv dosad neporaženog CSKA

Moskovski CSKA nije više među neporaženim timovima Eurolige. Njih je večeras u Moskvi pomalo neočekivano porazio pirejski Olympiacos rezultatom 84:79.

Armejci su dobro otvorili utakmicu i u efikasnoj prvoj četvrtini postigli 24 poena i dojam je bio da će Moskovljani odjuriti do pete pobjede.

Već u drugoj četvrtini Olympiacos je zaigrao odličnu obranu i taj dio igre dobio s 25:15. Kako je grčki tim završio poluvrijeme, tako je i nastavio igrati ovu utakmicu te na kraju uspio, u uzbudljivoj završnici, odnijeti pobjedu odakle je ne odnose ni jači timov nego je to današnji Olympiakos. 

Brandon Paul s 20 koševa i Kevin Punter sa 16 predvodili su Grke, dok su James s 22 i Hines sa 19 bili najbolji kod aktualnog prvaka Europe. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi