Dvorana proključala kada je Nurkić u "herojskoj majici" sjeo na klupu: On je lud, želio je igrati

Lillard govorio o prisustvu bh. košarkaša u Moda Centru

Dvorana proključala kada je Nurkić u "herojskoj majici" sjeo na klupu: On je lud, želio je igrati

Portland Trail Blazersi su sinoć u svom Moda Centru sa 119:108 savladali Denver Nuggetse i izborili sedmu utakmicu polufinalne serije Zapada.

Blazerse su na parketu predvodili Damian Lillard (32 poena) i CJ McCollum (30 poena), dok je sjajnu partiju pružio i Rodney Hood koji je meč završio sa 25 poena na svom kontu.

Međutim, imali su Blazersi i bitnu podršku pored terena u liku Jusufa Nurkića, bh. centra koji je u finišu regularnog dijela sezone zadobio težak prelom noge.

Sam Nurkić je prepoznao važnost utakmice, pa je odlučio biti uz svoje saigrače na klupi.

Bh. centar je za šesti meč serije protiv Nuggetsa imao i posebnu odjevnu kombinaciju.

Naime, Nurkić se u Moda Centru pojavio u majici na kojoj su bila ispisana imena heroja odbrane BiH.

Također, treba dodati da je Nurkić dobio izuzetno topao doček od domaće publike koja ga je pred početak meča uočila na velikom ekranu Moda Centra.

O Nurkićevom prisustvu na klupi Blazersa nakon utakmice je govorio i Daiman Lillard.

"On je dio tima, kada je tu osjećamo se kompletnim. Ponekad kada on nije tu osjećate da neko nedostaje... On uvijek nešto priča, tako da osjetite njegovo prisustvo. Danas je zapravo prvi put da mi je, dok sam sjedio pored njega na klupi, rekao: 'Čovječe, volio bih da mogu igrati sa slomljenom nogom, sada bih izašao na parket i ponovo se povrijedio samo kada bih mogao'. Pomislio sam: 'Ovaj momak je lud'. Bilo je to odmah nakon što su ga prikazali na ekranu i nakon što je publika poludjela. Vjerovatno je ponovo dobio jedan od onih osjećaja", izjavio je Damian Lillard.

Top Komentari

Peđa
Patriota nego sta, posebno kada slusa naseg Baju na zagrevanju!
0 5
Chupy
I onda neki prdonja kaze da Nurkic nije patriota. Zasto mi ovakvu majcu ne nosimo po Sarajevu, Tuzli, Zenici, Mostaru itd itd Ovo su heroji zbog kojih mi postojimo danas. A bgmi i Nurkic je heroj.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi