Denver razbio Lakerse, nova pobjeda Toronta

NBA liga

Denver razbio Lakerse, nova pobjeda Toronta

U noći sa utorka na srijedu na programu je bilo pet utakmica u NBA ligi, od kojih je najatraktivnija bila ona iz Pepsi Centra.

Tamo je Denver bez većih problema savladao Los Angeles Lakerse sa 117:85, nakon što je na poluvremenu vodio sa 58:50. Nuggetsi su posebno impresivni bili u nastavku utakmice kada su i napravili veliku razliku te na kraju slavili sa velikih 32 poena viška.

Denver je do pobjede došao isključivo timskom igrom, jer je ovaj tim sinoć imao sreću da brojni košarkaši budu raspoloženi za igru. Nijedan pojedinac nije imao neke spektakularne brojke, ali najbolji su bili Murray, Millsap i Beasley sa po 20 poena, dok je Jokić imao 14 poena uz sedam asistencija i isto toliko skokova. Lakerse je sa 21 poenom predvodio Kuzma, dok su LeBron i Ingram imali po 14 poena.

Noć će po dobrom pamtiti i Toronto, koji je u gostima bio bolji od Memphisa rezultatom 122:114. Griezzliesima nije pomoglo ni 27 poena Gasola, dok je goste do pobjede vodio Lowry ubacivši 24 poena. Za Raptorse je ovo bila šesta uzastopna pobjeda za ostanak na prvom mjestu Istočne konferencije.

U ostalim utakmicama, Detroit je savladao New York Knickse sa 115:108 uz 30 poena Griffina, dok je Atalanta u gostima bila bolja od Miamija sa 115:113. Dobru noć imali su i košarkaši Indiane, koji su također kao gosti trijumfovali nad Phoenixom sa 109:104.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi