Čudo iz Kaunasa na Final Fouru Eurolige

Žalgiris razbio Olympiacos

Čudo iz Kaunasa na Final Fouru Eurolige

Midhat Šljivak

Košarkaši Žalgirisa plasirali su se na Final Four Eurolige. Oni su večeras u četvrtom susretu doigravanja razbili grčkog velikana Olympiacos rezultatom 101:91, te sa ukupnih 3:1 odlaze na završni turnir u Beograd.

Legendarni Šarunas Jasikevicius pravi čuda na klupi tima iz Kaunasa. Uspio je napraviti nešto što niko u svijetu košarke nije očekivao, pa ćemo litvanskog velikana gledati na završnom turniru u Beogradu.

Žalgiris je odličnom odbranom dobio i ovaj meč. Krenuli su žestoko u utakmicu, držali su prednost i nakon deset minuta igre imali su poen razlike, 23:22.

Olympiacos se držao do rezultata 29:27 početkom druge dionice, ali je zatim krenula serija trojki Žalgirisa i serijom od 14:0 domaći prave plus 16 (43:27), te povratka timu iz Pireja nije bilo.

Na poluvrijeme je Žalgiris otišao sa 14 poena prednosti (51:37), a u nastavku meča tim Šarunasa Jasikeviciusa se nije opustio već su u trećem periodu potpuno razbili grčki tim.

Razlika je u jednom trenutku iznosila i plus 23 (76:53), a do kraja sve što su gosti napravili je smanjenje razlike na konačnih minus deset.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kevin Pangos je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 21 poenom, Edgaras Ulanovas je dodao 20, dok je kod Olympiacosa Vassilis Spanoulis ubacio 19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti