Olympiakos izjednačio, serija se seli u Kaunas

Euroliga

Olympiakos izjednačio, serija se seli u Kaunas

E. Škorić

Košarkaši Olympiakosa izjednačili su u četvrtfinalnoj seriji Eurolige protiv Žalgirisa, pošto su večeras slavili sa 79:68.

Žalgiris je u prvom meču u Pireju u produžetku dobio Olympiakos, no večeras je grčki velikan odigrao značajno bolji meč, pa je stigao do pobjede i na kraju izjednačenja u seriji koja se igra na tri dobivena meča.

Prvi period Oly je dobio sa 17:15, a na poluvremenu je već bilo plus 9 (41:32).

Žalgiris je u trećoj četvrtini uspio da se vrati, pa se u zadnju četvrtinu ušlo kod rezultata 54:54.

Domaćin nije gostima iz Kaunasa dozvolio poen skoro šest minuta zadnje četvrtine i u tom periodu je bilo 9:0 za domaći tim, koji je na kraju salvio sigurnu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Jamel McLean je ubacio 21 poen kod Olympiakosa, a Vasikis Spanoulis 17. Na drugoj strani Brandon Davies je sa 20 poena bio najbolji, Vasilije Micić je dodao 13, a Arturas Milankis 11 poena.

Serija se sada seli u Kaunas i igrat će se najmanje još dva meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi