Curry: 'Moramo da nadoknadimo neigranje Duranta'

Kapiten Warriorsa nakon meča

Curry: 'Moramo da nadoknadimo neigranje Duranta'

S. Grebović

Playmaker Golden State Warriorsa očekuje da će njegova ekipa već u narednom meču stići do pobjede i plasmana u konferencijsko finale NBA lige.

Aktuelni prvaci su kasno jutros sigli do treće pobjede u seriji protiv Houston Rocketsa 104:99 i na taj način širom otvorili vrata plasmanu u finale Zapada.

Ova pobjeda je skupo plaćena, budući da se ponajbolji igrač ove ekipe Kevin Durant povrijedio krajem treće četvrtine, nakon čega dalje nije ulazio u igru, pa je ostao na 22 postignuta poena.

Prvo ime u poraženoj ekipi i ujedno najeefikasniji igrač susreta James Harden zaustavio se na cifri od 31 poena.. Warriorse je do trijumfa predvodio Klay Thompson sa 27 ubačaja, dok je Curry dodao 25.

U oči ubada podatak da je playmaker domaćih prve poene postigao tek na četiri i pol minute do kraja druge četvrtine, zbog čega nije krio nezadovoljstvo.

"Imao sam šansi za koš i početkom meča, samo ih nisam koristio. Nekada je potrebno proći i kroz loš period, ne smijem da gubim samopouzdanje. Kasnije je bilo bolje. Nadam se da ću do kraja uspjeti da šutiram onako želim", rekao je Curry.

Još uvijek nije ustanovljen stepen povrede Kevina Duranta i koliko će bi eventualno mogao odsustvovati sa parketa.

"Vidjećemo šta će se dogoditi s Kevinom, ali imamo iskustva. Teško je zamijeniti ga, ali naći će se neko ko će popuniti mjesto. Svi ćemo morati da se potrudimo da iskopamo još jednu pobjedu, bez obzira na sve. Sada imamo veliku priliku da završimo seriju i uradićemo sve da je završimo već u narednom meču", dodaje Steph.

Šesti meč ove serije na rasporedu u Houstonu u noći sa petka na subotu sa početkom u 3 sata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi