Curry rešetao Clipperse i vodio Warriorse do pobjede

Postigao 44 poena uz osam trojki

Curry rešetao Clipperse i vodio Warriorse do pobjede

Jedan od najboljih košarkaša današnjice Stephen Curry u potpunosti je obilježio meč Golden Statea i Los Angeles Clippersa u kojem su Warriorsi slavili sa 134:127.

Curry je za 36 minuta na parketu postigao čak 44 poena uz šut iz igre 14 od 19 i osam trojku. Steph je tome dodao devet asistencija i četiri skoka, uz dvije ukradene lopte.

Tokom većeg dijela utakmice, Warriorsi su imali dvocifrenu prednost ali su se Clippersi sasvim dobro držali i onda u posljednjoj četvrtini došli čak na -2. Ipak, Golden State je na kraju ipak upisao očekivan trijumf kojim je zadržao drugu poziciju na Zapadu.

Osim pomenutog Curryja, najefikasniji u ekipi Golden Statea bili su Durant sa 21 i Thompson sa 19 poena, dok je Clipperse sa 22 poena predvodio Harris. Williams je postigao 19, a Teodosić 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi