Green puni kasu NBA lige: Kažnjen sa ukupno 153.000 dolara
Foto: EPA

Ne može da šuti

Green puni kasu NBA lige: Kažnjen sa ukupno 153.000 dolara

Midhat Šljivak

Košarkaš Golden State Warriorsa Draymond Green dobio je sinoć novu kaznu od NBA lige.

Sjajni igrač aktuelnih prvaka u kasu NBA lige morao je uplatiti 50.000 dolara zbog uvreda na račun sudija u meču sa Oklahomom, te je tako povećao ukupnu cifru koju je ove sezone uplatio na račun NBA lige.

Sa kaznama koje je dobio ranije, ukupna suma koju je isplatio iznosi čak 153.000 dolara, ali s obzirom na to da Green ne zna da šuti, ova cifra bi se do kraja sezone mogla i povećati.

Dosta kazni je platio i zbog tehničkih grešaka. Sinoć je protiv Dallas Mavericska dobio ukupno 14. tehničku grešku u sezoni i za svaku je platio kaznu.

Green je i ranije u karijeri imao dosta problema sa sudijama, ali i protivničkim igračima. Često je kažnjavan zbog nesportskog ponašanja i očigledno je da nema namjeru poslušati rukovodstvo lige i izbjegavati ispade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti