Warriorsi lako sa Dallasom, Oklahomi ne ide bez Westbrooka i Mela

NBA liga

Warriorsi lako sa Dallasom, Oklahomi ne ide bez Westbrooka i Mela

U noći sa četvrtka na petak odigrano je šest utakmica u NBA ligi.

Osim pobjede Portlanda nad Charlotteom rezultatom 109:103 uz 24 poena Jusufa Nurkića, Golden State je bio bolji od Dallasa rezultatom 121:103, a Oklahoma je poražena od Los Angeles Lakersa sa 106:81.

Warriorsi su nakon prve četvrtine gubili od Dallasa sa 33:22, ali se na odmor otišlo pri neriješenom rezultatu 49:49. Nastavak susreta donio je dominaciju domaćeg tima, koji je na kraju slavio sa 18 poena prednosti.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Kevin Durant sa 24 poena, dok je Steph Curry postigao 20. U Dallasu je Smith zabio 22, a Nowitzki 16 poena.

Oklahoma je oslabljena neigranjem Westbrooka i Anthonyja lako poražena u Staples Centru, gdje je Lakers slavio s ubjedljivih 25 poena prednosti. Najefikasniji igrač Thundera bio je George sa 25 poena, dok su domaći tim predvodili Caldwell-Pope sa 20, Ingram sa 19 i Randle sa 17 poena.

U ostalim utakmicama, Boston je nakon produžetka kao gost savladao Washington sa 110:104, Toronto je kod kuće bio bolji od New Yorka 113:88 a Orlando od Atlante 100:98.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi